Pratsam Reader iOS-laitteella VoiceOveria käyttäen

Näin kuuntelet Celian äänikirjapalvelun saavutettavia julkaisuja mobiilisovelluksella ruudunlukuohjelmaa käyttäen.

Avaa sovellus yhden sormen kaksoisnapautuksella. Kohdistin menee valikkopainikkeeseen. Kaksoisnapauta sitä. Nyt löydät kahdella yhden sormen vaakapyyhkäisyllä Haku-painikkeen, jolla pääsee lainaamaan kirjoja, kaksoisnapauta sitä. Kohdistin menee Hae materiaalia -kenttään, joka on muokkaustilassa. Näytön alareunassa on virtuaalinäppäimistö. Kirjoita hakukenttään kirjailijan nimi, kirjan nimi tai hakusana. Virtuaalinäppäimistön oikeassa alareunassa on Etsi-painike, joka aktivoidaan kaksoisnapauttamalla. Selaa hakutuloksia vaakapyyhkäisyillä. Valitse kirja yhden sormen kaksoisnapautuksella. Etsi vaakapyyhkäisyillä Lainaa kirja -painike. Kaksoisnapauta sitä. Avautuvassa ikkunassa etsi vaakapyyhkäisyillä vahvista-painike ja kaksoisnapauta sitä. Palaa takaisin edellinen painikkeella. Kohdistin palaa hakutuloksiin. Vasemmassa yläkulmassa on Celia, Edellinen-painike, joka vie omiin lainoihin. Näitä voi selata vaakapyyhkäisyin. Oikeassa yläkulmassa on painike, joka vaikuttaa siihen minkälainen näkymä on visuaalisesti (kirjahylly tai kansikuva).

Vasemman yläkulman valikkopainikkeen alta löytyvät seuraavat toiminnot: Takaisin, Haku, Viestit, Omat tiedostot, Asetukset, Uniajastin ja Kirjaudu ulos.

Kirjahyllyn luettelossa jokaisen kirjan kohdalla on Lisää vaihtoehtoja -painike. Täällä voi mm. avata, poistaa tai ladata kirjan myöhempää kuuntelua varten. Jos kirjan kuuntelussa esiintyy pätkimistä tai muita ongelmia, kannattaa kirja ladata. Lisää vaihtoehtoja -valikosta pääsee pois Keskeytä-painikkeella.

Kun avaat kirjan, kohdistin menee vasemman yläkulman Edellinen-painike kohtaan. Yläreunasta löytyy vaakapyyhkäisyillä kirjan nimi, lukunopeus, sisällysluettelo ja lisää vaihtoehtoja. Lisävaihtoehdoista löytyy mm. Lisää kirjanmerkki ja Uniajastin.

Itse kirja on näytön keskellä. Se on selattavissa yleensä luku- ja sivutasolla, mutta selaustavat voivat vaihdella eri kirjoissa.

Näytön alareunassa on palkki, josta saa tiedon, kuinka kauan kirjaa on kuunneltu, sen kokonaiskeston, millä tasoilla kirjaa selataan, sekä Edellinen-painike, Toista/Pysäytä-painike ja Seuraava-painike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *